Lapis lazuli - Werking, betekenis & kenmerken

Geschreven door Sanne - Specialist edelstenen 💎

Lapis lazuli is een heel- en wijsheidsteen die bekend staat om zijn opvallend blauwe kleur.

Door de jaren is deze steen een bron van inspiratie geweest voor de groten der aarde. Van kunstschilders tot aan muzikanten. Het zal je verbazen voor wie deze edelsteen als inspiratiebron diende.

In dit artikel lees je wat lapis lazuli voor jou kan betekenen en wat je in de gaten moet houden voordat je lapis lazuli stenen koopt.

 

- Mystiek en geschiedenis
- Lapis lazuli: fysieke werking
- Lapis lazuli: mentale werking
- Lapis lazuli: Sterrenbeeld & Chakra
- Waar kun je lapis lazuli vinden?
- Lapis lazuli koopadvies

⚠️ Wil je zeker weten dat je kwalitatief hoogstaande lapis lazuli steen koopt? Onze drie belangrijke aankooptips lees je verderop in de tekst!

⌛ Lapis lazuli stenen - In het kort

De lapis lazuli steen is veelzijdig. Het wordt vaak getypeerd als een wijsheidsteen, maar het is tevens een heel-, sier- en beschermsteen.

Lapis lazuli heeft, door de jaren heen, deze positieve effecten gehad op mensen:

-     Meer zelfvertrouwen
-     Verbeterd concentratievermogen
-     Scherpere intuïtie en meer creativiteit

Interesse in lapis lazuli sieraden? Dan kun je het beste onze webshop bezoeken.

Mystiek en de geschiedenis van lapis lazuli stenen

Door de jaren heen is lapis lazuli een inspiratiebron geweest voor een aantal van de grootste genieën die de aarde ooit gekend heeft. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Leonardo Da Vinci
  • Vincent van Gogh
  • Jimi Hendrix

De twee schilders lieten zich graag inspireren door de intens blauwe kleur. Hendrix, volgens velen de beste gitarist ooit, had synesthesie. Hij associeerde emoties en muziek met bepaalde kleuren en kleuren zoals lapis lazuli waren voor hem een grote inspiratiebron. Voor creatievelingen zijn lapis lazuli sieraden echte aanraders.

Fysieke werking lapis lazuli

Meerdere personen hebben positieve werkingen op fysiek vlak ondervonden. Zo zou lapis lazuli een zuiverende werking hebben op het lichaam. Ontstekingen, bijvoorbeeld in de keel of de longen, verdwenen helemaal. Ook hoofd- en zenuwpijnen trokken weg.

Door de jaren heen hebben meerdere sporters aangegeven dat deze blauwe edelsteen het herstelproces na een blessure bevorderde.

Daarnaast heeft lapis lazuli een positief effect op:

  • blauwe plekken
  • botbreuken
  • hoofdpijn en migraine
  • kleine wondjes
  • eczeem

Ben je van nature ietwat zenuwachtig? Dit kan een negatief effect hebben op de gezondheid. Lapis lazuli werkt goed tegen klachten die hiermee geassocieerd worden. Denk aan een hoge bloeddruk, nagelbijten en sneller geërgerd raken door anderen.

⚠️ Het staat buiten kijf dat lapis lapuzli nooit negatieve effecten heeft op de gezondheid. Echter zijn de hierboven benoemde effecten niet met moderne wetenschapstechnieken bewezen. Vraag altijd naar het oordeel van een specialist wanneer nodig. Benieuwd naar de werking voor jou? Probeer het zelf.

Lapis lazuli en mentale invloeden

Eigenlijk is lapis lazuli een cheerleader en raadgever in één. Het wakkert niet alleen je intuïtie en creativiteit aan, maar het moedigt je ook aan om jezelf meer te uiten. Op de volgende vlakken heeft lapiz lazuli een positief effect:

  • Innerlijke wijsheid:
    Je komt in contact met je natuurlijke wijsheid en je staat intuïtief meer in contact met de wijsheden van het universum.
  • Kalmte:
    Dankzij de kalmerende werking van lapis lazuli sta je steviger in je schoenen.
  • Relaties:
    Lapis Lazuli is ook een vriendschapssteen. Het contact met naasten zal verbeteren.
  • Uitingsvermogen:
    Vind je niet altijd de juiste woorden? Lapis lazuli helpt je om je gevoelens beter te beschrijven.

💡 Symbolische geste: Lapis lazuli leidt tot verbeterde relaties met je familie, vrienden en andere naasten. Hierdoor is het een perfect cadeau voor anderen!

Sterrenbeeld en Chakra's lapis lazuli edelstenen

Sterrenbeeld:

  • Boogschutter

Door de verbinding met het sterrenbeeld boogschutter is lapis lazuli een perfect geschenk voor mensen die tussen 22 november en 21 december jarig zijn. Dankzij deze connectie heeft lapis lazuli een krachtiger effect op boogschutters.

Chakra:

  • Keel chakra
  • Voorhoofd chakra
Edelsteen Armband Grof - Ruwe Natuurstenen - 11 Soorten-Groffe edelsteen armband-Lapis lazuli - Grof-Zentana

Vindplaats lapis lazuli

Afghanistan en Chili zijn de twee landen waar de lapis lazuli edelsteen het meest gevonden wordt. In dit laatste land bevat de lapis lazuli veel calciet, waardoor lapis lazuli uit dit land ook wel bekend staat als Chili lapis.

Afghanistan staat bekend als hét lapis lazuli land bij uitstek. Volgens experts wordt hier het gesteente van de hoogste kwaliteit gewonnen. Ook de blauwe kleur van de stenen uit deze regio is net wat intenser.

Tot slot wordt lapis lazuli gevonden in het noorden van Rusland en China.

💡 Leuk feitje: waar vele edelstenen over de wereld gevonden kunnen worden, is dit bij Lapis lazuli niet het geval. Dit maakt deze steen net iets specialer.

Lapis lazuli sieraden kopen: drie belangrijke tips

Lapis lazuli armbanden of sieraden kopen? Hieronder vind je drie handige aankooptips:

  1. Samenstelling: lapis lazuli sieraden dienen voor het grootste gedeelte uit het mineraal lazuriet te bestaan. Dit mineraal zorgt voor de intens blauwe kleur.
  2. Kleur: hoe intenser de blauwe kleur, hoe sterker de effecten zullen zijn.
  3. Aantasting: lapis lazuli stenen mogen nooit schoongemaakt worden met water. Dit kan leiden tot een doffere kleur. Als er duidelijke aantasting te zien is, heeft de verkoper de lapis lazuli steen niet goed onderhouden.

Bij Zentana houden we ons uiteraard aan de hierboven genoemde richtlijnen. We staan 100% achter onze materialen en geven hier ook garantie op.

Wil je ons complete assortiment zien, neem dan een kijkje hier: https://zentana.nl/collections/spirituele-sieraden

Planeten Armband - Zonnekracht-Planeten armband-Zentana
Planeten Armband - Universum Sterrenstelsel - Zonnekracht-Planeten armband-Zentana
Quantum Quattro - Wikkelarmband - Handgemaakt-Wikkelarmband-Goud-Zentana