Labradoriet - Werking, betekenis & kenmerken

Geschreven door Sanne - Specialist edelstenen 💎

Labradoriet, ook wel bekend als spectroliet, helpt je om de magie van de wereld te herontdekken. Wanneer je het woord ‘magie’ hoort, denk je misschien aan Merlijn en allerlei andere tovenaars. Toch is magie dichterbij je dan je denkt.

De Duitse schrijver en filosoof Goethe verwoordde het ooit zo: ‘magie is in jezelf geloven. Wanneer dat je lukt, kun je alles’. Welke rol kan labradoriet hierin spelen?

In dit artikel lees je wat labradoriet voor jou kan betekenen en wat je in de gaten moet houden voordat je labradoriet stenen koopt.

 

- Mystiek en geschiedenis
- Labradoriet: fysieke werking
- Labradoriet: mentale werking
- Labradoriet: Sterrenbeeld & Chakra
- Waar kun je labradoriet vinden?
- Labradoriet koopadvies

⚠️ Altijd de beste labradoriet stenen kopen? Onze aankooptips verderop in de tekst bieden je de helpende hand!

⌛ Labradoriet stenen - In het kort

Labradoriet is een beschermsteen. Het helpt je om je eigen weg te vinden en dicht bij jezelf te blijven.

Qua kleur zijn er vele varianten verkrijbaar, ieder met hun eigen unieke effecten. Het vaakst zie je labradoriet stenen met groene, blauwe en gele/gouden kleuren.

Labradoriet heeft, door de jaren heen, deze positieve effecten gehad op mensen:

-     Meer vertrouwen in eigen kunnen
-     Bescherming tegen negatieve invloeden
-     Scherpere intuïtie

Interesse in labradoriet sieraden? Dan kun je het beste onze webshop bezoeken.

Mystiek en de geschiedenis van labradoriet stenen

De oude Inuit bevolking uit Canada waren de eersten die deze steen ontdekten. Door de kleuren van de steen legden het inheemse volk een connectie tussen Labradoriet en Aurora Borealis, het Noorderlicht. Zij droegen labradoriet armbanden om de volgende redenen:

 • Bescherming tegen negatieve invloeden
 • Diepere connectie met de spirituele wereld
 • Geleider van de kracht van het Noorderlicht

Labradoriet stenen met groen-blauw-geel/goud zijn de standaard, maar er zijn meerdere varianten te vinden. Zo is er een oranje-blauwe variant die onder de Inuit ook wel bekend stond als 'het bevroren vuur'.

Fysieke werking labradoriet

Op lichamelijk vlak zul je de vruchten plukken van het dragen van bijvoorbeeld een labradoriet armband. Zo zijn er twee vaak genoemde effecten.

Ten eerste merkten sommige dragers dat zij van een betere nachtrust konden genieten. Weg was de slapeloosheid en het eindeloos malen in bed. Ook heeft een labradoriet steen een helende werking op stroeve botten en gewrichten.

Daarnaast heeft labradoriet een positief effect op:

 • de bloeddruk (minder stress)
 • menstruatieklachten
 • klachten aan de luchtwegen, longen, keel of stem
 • onvruchtbaarheid

Heb je last van een niet optimaal functionerende spijsvertering of stoelgang? Dan is labradoriet met gele en oranje kleuren een aanrader!

⚠️ Het staat buiten kijf dat labradoriet nooit negatieve effecten heeft op de gezondheid. Echter zijn de hierboven benoemde effecten niet met moderne wetenschapstechnieken bewezen. Vraag altijd naar het oordeel van een specialist wanneer nodig. Benieuwd naar de werking voor jou? Probeer het zelf.

Labradoriet en mentale invloeden

Labradoriet is een beschermsteen. Bescherming kan op meerdere manieren tot uiting komen. Op de volgende vlakken heeft labradoriet een positief effect:

 • Kleur buiten de lijntjes:
  Je laat je niet leiden door anderen, je bepaalt zelf hoe je leven eruit ziet.
 • Groter spiritueel bewustzijn:
  Labradoriet (her)opent het derde oog. Meditatiesessies zullen dieper en intenser zijn.
 • Meer zelfvertrouwen:
  Door de bescherming tegen negatieve invloeden ga je meer uit van je eigen kracht.

💡 Mysterieuze krachten: Vroeger waren er velen die ervaarden dat hun vaardigheden op het gebied van telepathie en helderziendheid werden aangewakkerd door Labradoriet.

Sterrenbeeld en Chakra's labradoriet edelstenen

Sterrenbeeld:

 • Waterman

Door de sterke connectie met het sterrenbeeld waterman is labradoriet een ideaal cadeau voor personen die tussen 21 januari en 20 februari jarig zijn. Door deze verbinding heeft labradoriet een sterker effect op mensen met dit sterrenbeeld.

Chakra:

 • Alle chakra's (spectroliet of regenbooglabradoriet)
 • Zonnevlecht, keel en voorhoofd (labradoriet met geel-blauw-groene kleuren)

Vindplaats labradoriet

Labradoriet ontleent zijn naam aan het Labrador schiereiland in Oost-Canada. Helaas is de hondensoort alleen vernoemd naar dit schiereiland, en hebben we hier niet te maken met een schiereiland vol labradors.

Labradoriet is een veldspaat mineraal. Deze zijn, naast Oost-Canada, op vele plekken over de hele wereld te vinden. Hierbij kun je denken aan koudere landen zoals Groenland, Rusland of Finland. Maar ook in landen zoals Italië, Amerika, Mexico en Madagaskar kun je deze steen ontdekken.

💡 Speciale Finse variant: labradoriet uit Finland wordt spectroliet genoemd. Dit komt omdat het lijkt alsof het hele spectrum aan kleuren terug te zien is binnen deze variant. Pas in de 20e eeuw werd deze variant voor het eerst ontdekt. Een laatbloeier, dus.

Labradoriet sieraden kopen: drie belangrijke tips

Labradoriet armbanden of sieraden kopen? Hieronder vind je drie handige aankooptips:

 1. Kleur: labradoriet stenen zijn er in allerlei kleuren. De groen-blauw-geel/goud varianten komen het vaakst voor. Andere bekende varianten zijn violette, oranje, rood, geel of een regenboog variant.
 2. Effect: de kleuren bepalen welke effecten het sterkst naar voren komen. Gele labradoriet beschermt beter tegen negatieve invloeden. Blauwe labradoriet maakt je communicatiever en verbetert je relaties met anderen. Rood maakt rationeler. Groen verdiept het eigen gevoelen van rechtvaardigheid.
 3. Transparantie: Een labradoriet steen is meestal ondoorzichtig, soms zullen er kleine donkere vlekjes in voorkomen en als je geluk hebt kun je alle bovengenoemde kleuren in één steentje terugvinden.

Bij Zentana houden we ons uiteraard aan de hierboven genoemde richtlijnen. We staan 100% achter onze materialen en geven hier ook garantie op. Ontdek bijvoorbeeld onze collecties voor een prachtige edelsteen ketting, armband of mala met natuurlijke stenen.

Wil je ons complete assortiment zien, neem dan een kijkje hier: https://zentana.nl/collections/spirituele-sieraden

Wikkelarmband Balans - Labradoriet Geslepen - Rust-Wikkelarmband-Zentana
Wikkelarmband Balans Naturel - Labradoriet Geslepen - Rust-Wikkelarmband-1 Stuk-Zentana
Set van 3 - Balans Armbanden - Labradoriet & Onyx - Leiderschap-Balans armband-180mm-Zentana
Set van 3 - Balans Armbanden - Labradoriet & Tijgeroog - Leiding-Balans armband-180MM-Zentana